תגדילו לי: המשפחה התרחבה, מה עושים עם הבית?

בית במושב פסטורלי עבר שיפוץ יסודי ונוספה לו קומה שהכפילה את שטחו - כעת משפחה בת 6 נפשות יכולה לגור בו ברווחה וגם בסטייל. צפו בתמונות של השיפוץ הנהדר הזה

מערכת וואלה! בית ועיצוב
18/10/21

הפרוייקט: שיפוץ והרחבה לבית פרטי במושב
הדיירים: זוג + 4 ילדים
שטח: 280 מ”ר בנוי
פרופילים ומפתחים: כוכב אלומיניום.
עיצוב פנים: יעל גוטרייך אורון

כשהמשפחה מתרחבת נוצרת לעתים תחושה בבית שהוא “קטן עלינו”. לפעמים זה אומר שהגיע הזמן לחפש בית חדש, אבל במקרים אחרים – ובמיוחד כאשר מדובר בבית פרטי שניתן להרחיב – זוהי יריית הפתיחה למסע של שיפוץ והרחבה. כמו במקרה הזה: זהו בית ישן במושב פסטורלי במרכז בן 140 מ”ר ששופץ באופן יסודי – בנוסף לשיפוץ המקיף של הכניסה הקיימת נבנתה קומה נוספת חדשה בת 140 מ”ר נוספים. הבית שכבר לא תאם לצרכיהם של בני המשפחה, זוג + 4 ילדים, שהתרחבה בשנים האחרונות עם הצטרפותם של שלושה בנים צעירים אחרי בת בוגרת יותר, ביקשו להתאימו לצרכיהם העכשוויים.

3295167-46

עיצוב: איה & שני: שני דגן זילברמן ואיה אמוזג
עבודות אלומיניום ומפתחים: כוכב אלומיניום
(צילום: שירן כרמל)

עיצוב: איה & שני: שני דגן זילברמן ואיה אמוזג
עבודות אלומיניום ומפתחים: כוכב אלומיניום
(צילום: שירן כרמל)

הקומה הקיימת עברה תכנון מעמיק מחדש, שכלל חלוקה שונה לגמרי, כמו גם שינוי מיקום דלת הכניסה באופן שאיפשר להגדיר מחדש את כל החלל והפונקציות החדשות, בלי להתחייב לתכנון הקודם שהיה כבר לא רלוונטי. בעלי הבית ביקשו לתכנן בית פונקציונלי, שופע במקומות איחסון, שיאפשר סדר ושיהיה מרווח ונעים. בנוסף רצו שהמפתחים יהיו גדולים ויאפשרו כניסה של אור ואויר לחלל. למפתחים הנדיבים היה תפקיד חשוב נוסף והוא להכניס את החוץ פנימה כמה שרק ניתן.

3

עיצוב: איה & שני: שני דגן זילברמן ואיה אמוזג
עבודות אלומיניום ומפתחים: כוכב אלומיניום
(צילום: שירן כרמל)

4

עיצוב: איה & שני: שני דגן זילברמן ואיה אמוזג
עבודות אלומיניום ומפתחים: כוכב אלומיניום
(צילום: שירן כרמל)

בקומת הכניסה תוכנן מטבח גדול עם אחסנה מרובה, שטחי עבודה נדיבים ואי רחב המאפשר לבני הבית לשבת לאכול ארוחות יומיומיות. בתכנון המטבח ביקשו בעלי הבית לייצר מראה אלגנטי ונקי שבא לידי ביטוי בחזיתות חלקות, ידיות אינטגרליות, צבע כהה שיוצר דרמה וקונטרסט בחלל ושילוב של עץ אלון התורם לחימום. מצד שני, בעלת הבית שמבשלת ואופה תכופות ביקשה מטבח פונקציונלי, עם תכנון אחסנה מאד ספציפי התואם לצרכים המדויקים שלה עבור מכשירים מסוימים, כלים רבים וכו’.

5
6

עוד בקומה זו ממקום הסלון שמשקיף לגינה דרך ויטרינה גדולה שמטשטשת בין הפנים לחוץ. הפרופיל שנבחר עבור מפתחי הסלון הוא אלומיניום בעל מסגרת דקיקה נקיה ומודרנית שממסגרת את החלל באלגנטיות המתבקשת ומאפשרת לחוץ להתפרץ פנימה במלוא הדרו. הממ”ד הקיים בקומת הכניסה נותר בעינו ומשמש כחדר עבודה לבני הזוג.

7
8

בשל הרצון להימנע ממסדרונות מיותרים ולהשאיר את החלל הציבורי פתוח כמה שניתן תוכננה מחיצה אוורירית העשויה מסרגלי עץ שמשמשת גב לספת הסלון ומסתירה את הדלת לחדר ההורים. חדר ההורים תוכנן כסוויטת מלון מפנקת במיוחד אשר משרה אווירה של רוגע ושלווה. ארון גדול (שוב: שפע של מקום אחסון) מפריד עם דלת סתרים לחלל פנימי אשר בו ארון נוסף וכניסה לחדר רחצה חלומי. החומריות שנבחרה לחדר כמו גם הצבעוניות הרכה ממשיכים את הקו העיצובי של הבית ומייצרים חלל הרמוני ומזמין שכיף לסיים בו יום עבודה עמוס. מחדר ההורים תוכננה יציאה נפרדת לגינה הישר לג’קוזי חם הממתין לבני הזוג בסופו של כל יום עמוס.

9
10

בקומה החדשה תוכננה פינת משפחה גדולה בה רובצים בני הבית יחד. פינת המשפחה ממוקמת ליד גרם המדרגות ומשקיפה על ויטרינה מרשימה ביותר בגובה שתי הקומות שמכניסה אור גדול לחלל ומאפשרת תחושת מרחב גדול ונוף. עוד בקומה זו תוכננו 3 חדרי ילדים גדולים, שגם בהם יש התייחסות לאחסון, ומרפסת שמש גדולה. לחדר של הנערה הבוגרת תוכנן חדר רחצה צמוד ואילו לבנים הצעירים יותר תוכנן חדר רחצה משותף, עוד בקומה זו תוכנן חדר כביסה מלא גם הוא כולל נגרות לטובת מקומות אחסון נוספים.

11
12

נראה ששום פינה לא הוזנחה בבית ולכל פינה הוקדשה מחשבה רבה עד הפרטים הקטנים ביותר. החומריות של הבית נבחרה בקפידה רבה תוך רצון לייצר חלל הרמוני, נעים וכזה שיעמוד במבחן הזמן גם בעוד שנים רבות. כל הנגרות בבית תוכננה והותאמה לחלל באופן שישלים את העיצוב מחד וישרת את כל צרכי בעלי הבית מאידך. גם ברמת התשתיות בעלי הבית לא התפשרו על דבר: מחימום תת רצפתי, חשמל חכם ובריכה חדשה שתוכננה בחצר ומספקת נוף מהמם לכל העולים והיורדים בגרם המדרגות הממוקם לצד ויטרינה ענקית ומרשימה ביותר בת שתי קומות.

13
14
/* Custom Archives Functions Go Below this line */ /* Custom Archives Functions Go Above this line */

4 קומות עם סוויטות: הבית הצר והגבוה ששופץ בצורה מפתיעה

מה שלא מאפשר הרוחב - מאפשר הגובה • בית משפחה נבנה מחדש על מגרש צר במיוחד, וכלל אלמנטים מהדירה הישנה - כמו מאוורר תקרה ישן - לצד חידושים עדכניים כגון מערכת סאונד שהוטמעה בחדר הרחצה • צפו בתמונות היפהפיות אחרי השיפוץ

ישראל היום
לייף סטייל / עיצוב
אורי סלע
, עודכן 

בית תל אביבי, שבו התגוררה בעלת הדירה בילדותה, עבר שיפוץ תוך הקפדה על שימור זיכרונות ששובצו בו באופנים שונים, כשהדרישה המרכזית הייתה לבית מרווח וחמים עם מאפיינים אורבניים ומודרניים.

הבית שנהרס ונבנה מחדש היה על שטח של 60 מ”ר בלבד במגרש צר. כדי למקסם את שטח המגרש, תוכנן בית חדש עם ארבע קומות. בקומת הקרקע סלון ומטבח, בקומה הראשונה סוויטת ההורים וסוויטת השינה של הבת המתבגרת, ובקומה העליונה חדרי הבנים, פינת משפחה ופינת כושר. בנוסף לאלה תוכננה גם קומת מרתף עם כניסה נפרדת

הנכס: בית בן ארבע קומות למשפחה בת חמש נפשות

הדיירים: בני זוג, שחקנים ומוזיקאים, ושלושת ילדיהם

מיקום גאוגרפי: תל אביב

שטח: 243 מ”ר

סגנון: אורבני

עיצוב ותכנון: פזית שביט

צילומים: אלעד גונן, באדיבות כוכב אלומיניום

מגרש צר וארוך דרש בנייה לגובה,

שילוב ישן וחדש

המשפחה ביקשה לשמור על חלון עץ שאהבו ועל דלת הכניסה, שלא התאימה עוד כדלת ראשית, מאחר שהייתה נמוכה מדי ונעשתה בטכנולוגיה מיושנת. היא שופצה והפכה לדלת כניסה ייחודית לסוויטת ההורים. החלון האהוב מהמבנה המקורי שופץ אף הוא ושולב בגרם המדרגות בבית. בחדר השינה הושארו תקרות חשופות, ואפילו המאוורר הוא שריד מהבית הקודם – מאוורר תקרה ישן של סטאר ששופץ ומהווה פריט רטרו דקורטיבי

פזית שביט 9

הדלת שופצה, והפכה לדלת כניסה ייחודית לסוויטת ההורים,

פזית שביט 8

מאוורר ישן של סטאר ששופץ מהווה פריט רטרו דקורטיבי,

מוזיקה – אלמנט ליבה עבור בעלי הבית

לבעלי הבית יש זיקה חזקה למוזיקה. הושקעו משאבים במערכות שמע כבר בשלב הבנייה, כשאת הפרויקט ליווה איש סאונד שהטמיע רמקולים בחדר הרחצה, בתקרת חדר השינה וגם בסלון, זאת לצד חלל ייעודי שתוכנן עבור שירה ונגינה.

פזית שביט 4

את הפרויקט ליווה איש סאונד שהטמיע רמקולים בחדר הרחצה,

פזית שביט 5

חלונות בעלי מוטיב מקושת, בהשראת דלת הכניסה המקורית,

שילובים אקלקטיים

בעלת הבית ביקשה לשלב חלונות בעלי מוטיב מקושת בהשראת דלת הכניסה המקורית. החלונות תוכננו עם מערכת פרופילציה דקה במיוחד, שאפשרה משחק צורני ויצירת קשת מדויקת. הקשת מתחברת באופן טבעי עם סגנון גותי וסגנון ים תיכוני. השילוב שלה עם מערך חלונות בקווים ישרים יצר שילוב אקלקטי, שהמכנה המשותף לו היה פרופילי האלומיניום.

פזית שביט 6

גווני הכחול והטורקיז דומיננטיים,

פזית שביט 7

במרכזה של הקומה הראשונה חלל פתוח שבו מוקמה פינת עבודה,

כחול וטורקיז כהשראה

שביט מספרת שבתחילת הפרויקט היא מבקשת מהלקוחות שלה לשלוח לה תמונות השראה שהם אוהבים. אלו יכולות להיות תמונות של זוג נעליים, אופנוע, חזית בניין או כל פריט אחר שהם מתחברים אליו. בתמונות שקיבלה מבעלי הבית בפרויקט הנוכחי, גווני הכחול והטורקיז היו דומיננטיים מאוד וסייעו למעצבת ביצירת כיוון מדויק יותר. יחסם לצבעוניות הוביל לפרשנות ייחודית שהעניקה המעצבת למשפחה הצעירה, המוכשרת והתזזיתית, שנעה ממקום למקום על קורקינטים.

פזית שביט 9

יחידת ההורים, כוללת חדר שינה, חדר ארונות, חדר רחצה, ומרפסת קטנה,

פזית שביט 8

המיטה הזוגית נעשתה בעבודת מסגר אמן, במסגרת ברזל עם גב מיטה מרושת,

מוכנים לסיור בבית?

בין קומת הקרקע לקומות העליונות מפרידה קורת פלדה, שעוטפת את המבנה. גרם מדרגות פלדה מוקם מול דלת הכניסה לבית, ומחלק את אגפי הבית באופן שאינו מעמיס על החלל. מימין המטבח ופינת האוכל, ומשמאל חלל המגורים ויציאה אל חצר רחבת ידיים. המטבח נבנה כקווים מקבילים של ארונות ואי בגווני גרפיט, משטחי העבודה חופו בגרניט עם נגיעה של גוון חלודה. באי הותקנו כיריים וסביבן מקומות ישיבה. שולחן אוכל ארוך עם כיסאות לבנים ניצב במקביל לאי, ומאפשר לבני הבית ואורחיהם לסעוד סביבו. חלל המגורים משדר חמימות משפחתית. הוא כולל ספה ארוכה בגוון חרדל, לצידה שתי כורסאות שחורות וכורסה חומה נוספת. הטלוויזיה הותקנה על עמוד מסתובב ולצידה שידת ברזל שמכילה את מערכות הבידור והסאונד.

פזית שביט 10

חלל הרחצה בחדר המאסטר,

11

וילונות הפשתן מכניסים קלילות ואוורור לחלל,

12

פרקט פישבון בשירותים,

14

מחיצה עשויה מזכוכית גלית מפרידה בין חלל השינה לחדר הארונות וחדר הרחצה,

גרם מדרגות עשוי מתכת מכניס נימה מאווררת לחלל. דלת האלומיניום מתכתבת עם פרופילי האלומיניום שבחלונות,

/* Custom Archives Functions Go Below this line */ /* Custom Archives Functions Go Above this line */

Slim is the New Minimal

SLIM פורצות הדרך בעולם פרופילי האלומיניום היוקרתיים

עם עקומת ביקוש נוסקת למערכות המינימל, בולטת “כוכב אלומיניום”, שהשיקה לאחרונה את דור המינימל החדש: מערכות ה-SLIM פורצות הדרך בעולם פרופילי האלומיניום היוקרתיים. היום חושפת כוכב אלומיניום חידוש טכנולוגי משמעותי נוסף שנכנס לרשימת ההישגים המרשימים שלה: פרופיל ה-VERONA NEW שמשלב בידוד איכותי ומינימליזם ויזואלי. בקרוב יצטרף אליו חידוש נוסף, פרופיל ה-BOSTON, שפותח אף הוא כמענה ישיר לדרישת האדריכלים

אחד מקווי היסוד של התכנון האדריכלי העכשווי, מטיף למינימליזם. האינטרפרטציות השונות שלו באות לידי ביטוי במגוון רחב של סגנונות עיצוב, כשבכולם בולט המכנה המשותף של מראה חף מקישוטיות, כזה שמשאיר לקו האדריכלי להיות נוכח ועוצמתי.

מערכות ה-SLIM שפיתחה והשיקה לאחרונה כוכב אלומיניום, חושפות את דור המינימל החדש: פרופיל ייחודי בעל קו אסתטי מובחן ומהודק, שמשתלב כיצירות של ממש במערך הפתחים בבית הפרטי. מערכות ה-SLIM מבטאות באופן מיטבי את השקפת העולם המדויקת של כוכב, שמטיפה למינימליזם איכותי ומרגש, כזה שממוקם על הגבול שמחבר יצירת אמנות ואיכות בלתי מתפשרת.

העין מחפשת את הניקיון של ה-SLIM

כמובילת תחום קיבלה כוכב אלומיניום החלטה אסטרטגית, לפתח ולייצר פרופילציה מינימליסטית בלבד. זה תחום ההתמחות של החברה ובו היא משקיעה את מירב משאבי ההנדסה והייצור. העין מחפשת ניקיון עיצובי מובחן, וזה בדיוק מה שמציעות מערכות ה-SLIM שיוצרות מרחבים של זכוכית נקיה ומאפשרים למקסימום נוף להיכנס אל חללי הפנים.

הילה ישראלביץ, ממשרד דן והילה ישראלביץ אדריכלים, שנבחר לתכנן את אולם התצוגה החדש של כוכב אלומיניום בהרצליה, שייחנך בקרוב, מביאה את המינימליזם לאופטימום בתכנון האולם החדש: “השימוש בפרופילציה דקה מתכתב עם הסגנון האדריכלי העכשווי. קיימת מגמה של החלפת קירות הבלוקים במפתחי ענק, במטרה להכניס את החוץ אל חללי הפנים ואת המגמה הזו נביא לידי ביטוי בתכנון אולם התצוגה של כוכב. ככל שפרופיל האלומיניום דק יותר, העבודה עם פרופיל כזה דורשת התמחות וליצירת הדיוקים הנדרשים בדרך לתוצר סופי איכותי. הרעיון: מעבר לקו האסתטי פרופיל דק צריך לדעת לספק תשובה נאותה גם ליצירת מרקם אקלים נוח ומותאם בחללי הפנים”.

ואם אנחנו בעולמות ה”SLIM” מבית כוכב, הנה ביטוי לחדשנות במיטבה. בימים אלה השיקה כוכב את מערכת ה-NEW VERONA, פרופיל מתקדם במיוחד של מוצר הדגל שלה. הוורונה החדשה היא פרי פיתוח הנדסי שמקפל בתוכו איכות בלתי מתפשרת, חדשנות יוצאת דופן ויוקרה במיטבה.

“הוורונה החדשה” מזמנת חוויית משתמש נוחה ומדויקת וחושפת את ה-SLIM במיטבו, בשילוב פיתוחים טכנולוגיים חדשים. המערכת החדשה מאובזרת בגשר קור מתקדם שמבטיח בידוד תרמי גבוה במיוחד, שולב 18 מ”מ, נעילה חשמלית, מנגנון הזזה מתקדם וקל לתפעול שמושתת על מיסבי נירוסטה אל-חלד ומסגרת סמויה לחלוטין, שמאפשרת קבלת מראה נקי. הוורונה שמתאימה למפתחי ענק, יוצרת מראה של קירות זכוכית רחבים שמחברים את החוץ והפנים. מערכות אלו בעלות כנפיים רחבות במיוחד, נפתחות ונסגרות בקלות – במצב הסגור הן יוצרות מרחב שקוף הפונה אל החוץ, וכשהן נפתחות לרווחה, גינת הבית וחלל המגורים נראים כמרחב אחד מרהיב ומעוצב.

פייט למותגי היוקרה הבינלאומיים

כוכב היא סוג של סטארט אפ ישראלי. מפעל כחול לבן, חדשני ופורץ דרך, מבודל בשוק פרופילי האלומיניום היוקרתיים. לחברה מחלקת תכנון ופיתוח ומפעל מקומי שמאפשרים לה לייצר פרופילי SLIM שמתחרים גם במותגי הייבוא לשוק היוקרה ומהווים אלטרנטיבה של ממש – עם כל היתרונות המשמעותיים וגמישות הייצור שמאפשר מפעל מקומי.

לכוכב גב כלכלי איתן של קבוצת ״מטלפרס״ והון אנושי שנבחר בקפידה. כל אלה יוצרים רוח גבית, שדוחפים אותה קדימה. גיא כספי, מנכ”ל כוכב אלומיניום, מציג את ה-SLIM, שפותח ושוכלל על רקע היותו המבוקש ביותר בכל סגנון עיצובי. “כוכב היא חברה שמבוססת על מאה אחוז פיתוח וייצור מקומיים. זה מאפשר לנו לחיות ולחוש את דופק השוק. העדפות האדריכלים לפרופילי אלומיניום מינימליסטיים, כמו גם העובדה שזהו תחום ההתמחות הבלעדי של כוכב, יצרו סוג של חיבור סינרגי בינינו ובין המתכננים. הוורונה החדשה היא דוגמה נוספת להקשבה שלנו. מעבר לנראות, גם למאפיינים הטכנולוגיים ולמפרט הטכני חשיבות רבה שמאפשרות לאדריכל תשובה שלמה מכל ההיבטים ולהרגיש בטוח בתוצאה שהוא מספק ללקוח שלו”.

גמישות יוצאת דופן מול האדריכל

העובדה שכוכב ממוקדת בתחום ההתמחות שלה, מינימל-SLIM, יוצרת לאדריכלים מענה מדויק בכל הקשור לפרופילים הדקים. כוכב היא חברת בוטיק שמפעילה צוותי פיתוח אורגניים שמאפשרים פיתוחים טכנולוגיים ואיכות ייצור ברמות הגבוהות ביותר.

הוורונה החדשה היא תוצאה של דרישה מדוייקת שנולדה מדרישות המתכננים, שרואים ב”כוכב אלומיניום” שותפה לדרישות מיוחדות, אך היא לא הדוגמה היחידה לרמת הגמישות שמייצרת כוכב מול עולם האדריכלים והמעצבים. האדריכל הושע קרופ פנה למנכ”ל כוכב, גיא כספי, בבקשה לייצר פתרון מותאם במיוחד לאחד הפרויקטים שלו – התוצאה היא פרופיל ה-BOSTON שזכה לפיתוח יוצא דופן (ראו מסגרת).

הושע קרופ: “כאדריכל יש לך חזון מסוים לגבי הפרויקט שאתה עובד עליו. קשה להסביר את התחושה הזו, כשאתה מקבל פתרון גמיש וייעודי, שמאפשר לך לממש את החזון שלך. מסגרת האלומיניום המעוטרת שיצרו עבורי בכוכב אלומיניום, יצרה מענה מדויק ואין לי ספק שתשרת לא רק אותי אלא אדריכלים רבים נוספים”

תשובה גמישה ומדויקת לאדריכלים ומעצבים

אדריכלים ומעצבים מנהלים פרויקטים מורכבים והם זקוקים לתשובה המדויקת והממוקדת ביותר.
פרופיל ה-NEW VERONA, למשל, הוא תוצאה של דרישה מדוייקת שנולדה מעולם המתכננים, אבל היא לא הדוגמה היחידה לגמישות שמייצרת כוכב מול אדריכלים ומעצבים בעולמות מערכות ה-SLIM הנחשקות, המתאימות לכל סגנון עיצובי.

רק לאחרונה פנה האדריכל הושע קרופ לגיא כספי, מנכ”ל כוכב אלומיניום, בבקשה לייצר פתרון מותאם במיוחד לאחד הפרויקטים שלו, וסיפק עוד דוגמה אחת מרבות שמגיעות ממתכננים רבים שעובדים עם כוכב. כספי, שמקדם אג’נדה שמעודדת גמישות מקסימלית והבנה לכל מה שיסייע לאדריכלים לקבל פתרון גמיש ומדויק, יצא לפיתוח התוספת המבוקשת לפרופיל ה-BOSTON. הפיתוח החדש מאפשר חלוקות באמצעות הדבקת פרופילים על גבי השמשה – ובכך מוסיף לה מסגרות מעוטרות. פיתוח אב הטיפוס ארך כחודש והתוצאה תאמה באופן מושלם את הדרישה של קרופ ופתחה אופציה מרהיבה לאדריכלים ומעצבים רבים שמחפשים פתרון ייחודי ומדויק כזה.

פרופיל מינימל, דגם NEW VERONA. מערך פתחים דומיננטי יוצר מעטפת שקופה לכל הבית ומטשטש את הגבולות בין הפנים לחוץ.
עיצוב ואדריכלות: טל רובין
הדמיות: meshrenderstudio

הדמיות_כוכב_(11)

פרופילי SLIM מינימליסטיים, מעניקים מסגרת מעודנת לנוף שבחוץ והופכים אותו לסוג של תפאורה לחללי הפנים.
עיצוב ואדריכלות: טל רובין
הדמיות: meshrenderstudio

Shira-ben-ezra_11

מערכת SLIM (מינימל, דגם ורונה). פיתוח וייצור: כוכב אלומיניום.
תכנון: אדריכלית שירה בן עזרא,
צלם: שי אפשטיין

/* Custom Archives Functions Go Below this line */ /* Custom Archives Functions Go Above this line */