תבנו על זה: לאן הולך ענף הנדל”ן ב-2022?

עירוב שימושים, השקעה בפריפריה, טיפול במבנים מסוכנים ועוד. רגע לפני ש-2021 מסתיימת ו-2022 נכנסת, ביקשנו ממספר אדריכלים ואנשי מקצוע בתחום לנתח עבורנו את השנה שחלפה ואת זו הנכנסת

וואלה! נדל”ן
16/12/2021

כמו בכל השנים האחרונות, סקטור הנדל”ן היה אחד מהמדוברים ביותר ב-2021. גלים חדשים של קורונה, צעדים של הממשלה החדשה, תקציב שנתי אחרי שלוש שנים – כל אלו לא כיכבו השנה כמו שוק הנדל”ן. אז מה עבר עלינו ומה צפוי לנו ב-2022?

“המגמה תזוז כמו גל הלם ממרכז גוש דן החוצה”

אחד הטרנדים שצברו תאוצה הוא עירוב שימושים. תעסוקה, מגורים, מסחר וייעודים ציבוריים באותו הפרויקט הם כבר לא חלום רחוק. בשנת 2021 ראינו יותר ויותר מתחמי מגורים ושכונות חדשות משלבים את הייעודים השונים: למשל, מחזירים את המסחר לרחוב, מקימים מתחמי תעסוקה בשילוב מגורים או התחדשות עירונית בשילוב מוסדות ציבור ועוד.

לשיטתו של האדריכל אורי הלוי, מבעלי המשרד ‘אורבך הלוי אדריכלים’ עירוב שימושים הוא העתיד – ולא קיימת אופציה אחרת: “אם נרצה להגיע למצב של ערים חכמות, יעילות ומהנות, עירוב שימושים הוא ברירת מחדל. לשמחתי, מנהל התכנון הוביל השנה הטמעות של עירובי שימושים בתמהילים שונים, כך שבסופו של דבר נראה שנקבל את אותה דינמיקה שאנחנו כל כך אוהבים ברחובות באירופה – רחובות חיים, פעילים ומעניינים שפעילים שעות ארוכות וקולעים לצרכיהם של קהלים רבים. אתגרים צפויים במקרים של פרויקטים בהם כבר בוצע תכנון מפורט, ובמקרה של שינוי או עדכון היעוד תידרש רביזיה בתכנון- גרעין המבנה משתנה, כך גם חומרי הבניין. תידרש מחשבה מחודשת לנושאים כמו כיווני אוויר ומרפסות. אתגר אפשרי נוסף הוא תרבותי-תפישתי: האם אנחנו בנויים להתחיל לשלב מגורים באזורי תעסוקה. ככל שמתקרבים למרכזי הערים מדובר באקט טריוויאלי לחלוטין אך ככל שמתרחקים המכשול התרבותי- התנהגותי הוא יותר משמעותי. עם זאת, אני צופה שכבר בשנת 2022 המגמה תזוז כמו גל הלם ממרכז גוש דן החוצה”.

3321153-46

תעסוקה, מגורים, מסחר, פעילות ציבורית. עירוב שימושים יהיה טרנד מוביל בשנים הקרובות. הדמייה אורבך הלוי. צילום: עוזי פורת

אורי הלוי

אורי הלוי(צילום: יוסי צבקר)

ההתחדשות העירונית מסתמנת כאפיק המשמעותי ביותר להגדלת היצע הדירות החסר היום בשוק. האדריכל ובונה הערים בני פרי, שותף במשרד V5 אדריכלים, מסביר: “כל מי שנוסע היום ברחבי הארץ רואה כבר שינוי משמעותי מאוד בקו הרקיע של הערים. כל הארץ גם הפריפריה, הופכת להיות צפופה יותר וזה שינוי שרק ילך ויתגבר ובקרוב נראה יותר ויותר בניה גבוהה ורבי קומות”.

עוד מוסיף פרי כי חוק ההסדרים שעבר השנה מנסה להסדיר המון דברים שלא נעשו נכון בשנים הקודמות, “אך זה אינו חוק נכון לעולם הבניה, כיוון שהוא ערב רב של תיקונים. אני רוצה לקוות כי בשנת 2022 תכנס לתוקף רגולציה שתסדיר איך תיראה עיר צפופה מאוד בעתיד – ואני מציע הרחבה של המרחב הציבורי יחד עם הגדלת הצפיפות. זה נשמע כמעט דבר והיפוכו אך עם הכנה מראש, זה אפשרי”.

בנוגע למבנים מסוכנים אומר פרי: “ראינו לאורך השנה האחרונה כי יש לטפל בדחיפות במבנים מסוכנים ברחבי הארץ. אני סבור כי כל מי שגר במבנה ישן ומסוכן צריך להשקיע כסף בשיפוץ המבנה ובשדרוג שלו, והמחשבה הרווחת לפיה הכול צריך לבוא בחינם היא מחשבה מאוד ישראלית, שאין לה אחות בעולם. אם מחפשים פתרונות למבנים מסוכנים, צריך להכיל בהם תשלום של בעלי הדירות. אפשר להציע מימון והקלות בארנונה, אך לתת דירה חדשה זה מאוד לא מוסרי וצריך להיפסק בהקדם”.

V5 אדריכלים

שינויים בקו הרקיע. הדמייה V5 אדריכלים (צילום: הדמייה V5 אדריכלים)

בני פרי

בני פרי(צילום: סאם יעקובסון)

ומה בדבר מחירי הנדל”ן?

כידוע, מחירי הדירות עלו בשנה האחרונה בכ-10 אחוזים והצפי לשנת 2022 לא מבשר טובות. “עולם ההייטק פורח ומכניס כספים רבים לידיים פרטיות, מדובר על כ-30 אלף איש שנהנו רק השנה מבונוסים, אקזיטים והנפקות עם מענקים בשיווי של מיליון שקל ומעלה”, אומר האדריכל בועז שניר, “מדובר בקהל שמשתוקק לרכוש בתים ודירות ומוכן לשלם כל מחיר בלי קשר למחירי השוק”.

מעבר לכך, אומר שניר, “קיים מחסור העצום בקרקעות לבנייה, במיוחד למגרשים של חצי דונם ומעלה – אלו מגרשים שאינם בני השגה, על אחת כמה וכמה באזורי הביקוש ועושה רושם שכל מחיר לוקח. בשנה החולפת נבנו ותוכננו מעל מיליון מ”ר עבור משרדים, זהו שוק שמגלגל בשנה 3 מיליארד שקלים. בתל אביב כמעט ולא ניתן היום למצוא מ”ר להשכרה ונראה שבשנת 2022 המצב לא עומד להשתנות”.

בועז שניר

כשיש כסף, יש נכסים. אדריכל: בועז שניר צלם: רן ארדה

בועז שנירר

בועז שניר(צילום: ולרי זיוז)

פריפריה להשקעה

עם זאת, נראה כי בשנת 2021 נוצרה דווקא אופציה טובה להשקעה והזדמנות לקניה בפריפריה. אדריכל איל אפל מציין כי גם בפריפריה המחירים עלו, “אך בצורה יותר מתונה מהמחירים במרכז הארץ. זוגות צעירים ומשקיעים, שהתקציב שלהם מוגבל זו הכתובת הנכונה להם. ישנה מגמה של אנשים מאוד אמידים מהמרכז שמחפשים את מקום המפלט והשקט ומעתיקים את המגורים שלהם למרחבים בצפון, בהם ישנה אפשרות למצוא מגרשים יותר גדולים, לעומת המרכז בו השטחים מצומצמים יותר”.

אפל

הפריפרייה היא להיט, אדריכל אייל אפל. עיצוב: אלונה אפל (צילם: גלית דויטש)

אייל

איל אפל(צילום: שירעד ניסים)

נלחמים באפקט החממה

מגמה נוספת שהדגישה שנת 2021 היא המודעות אקולוגית המתפתחת. “העולם מעדיף את התוצרת המקומית, הן בשל הזמינות שלה והן בשל ההיבט הסביבתי. ייבוא דורש שינוע בים או ביבשה, שמגביר את זיהום האוויר ופוגע בסביבה באופן ממשי. ייצור מקומי מפחית את הזיהום ומדגיש בנוסף ערך של כלכלה מקומית. אנו צופים כי ב-2022 המגמה תלך ותעמיק, ובהתאם תעלה הצריכה מיצרנים מקומיים”, אומרת גל נסימוב, מנהלת השיווק של ‘כוכב אלומיניום’, “ההיבט האקולוגי בא לידי ביטוי גם בתכנון המוצר ובמפרט הטכני שלו. הדרישה העולה למערכות שמעניקות פתרון אקולוגי וחסכוני באנרגיה, הובילה את התעשייה לפתח באופן טבעי פתרונות בתחום. אצלנו, למשל, ייצרנו מערכת שמיוצרת עם נתק תרמי, ומאפשרת בכך ליהנות ממפתחים גדולים, ללא יצירת אפקט החממה, עם יכולת לשמר היטב מרקם אקלים נוח בחללי הפנים. זה משפיע ישירות על חשבון החשמל ומונע בזבוז אנרגיה מיותרת”.

שירה בן עזרא

מודעות אקולוגית, כוכב אלומיניום. אדריכלות שירה בן עזרא (צלם: שי אפשטיין)

גל ניסימוב

גל ניסימוב (צילום: ליאור טייטלר)

מה צופן העתיד?

אדריכל רון שפיגל מנסה לשער: “בבניה צמודת קרקע אני סבור שנראה מגרשים גדולים במושבים ובמושבי יוקרה שמתחלקים למגרשים יותר קטנים. בנוסף, תהיה צפיפות יותר גדולה במגרש, יותר דו משפחתיים ובתים טוריים. בשל עתודות הקרקע שנגמרות נראה בניינים גבוהים יותר, עם תמהיל דירות מגוון. לא רק 4-5 חדרים, אלא גם דירות 2-3 חדרים לזוגות צעירים ורווקים, ומולן גם דירות מאוד גדולות שיחליפו את הבניה צמודת הקרקע. דירות אלו יגיעו עם גמישות תכנונית מראש כך שיהיה ניתן לחלק אותן בעתיד, בדיוק כמו בבית צמוד קרקע, לדוגמת יחידת דיור לילד גדול ועוד. בתחום הבילוי נראה הרבה יותר בריכות שחיה על הגגות שיתנו את המענה לוילה עם בריכה, או דירות גן עם בריכות”.

רון שיפגל

גמישות תכנונית. אדריכלות רון שפיגל (צילום: רגב כלף)

רון

רון שפיגל(צילום: רגב כלף)

/* Custom Archives Functions Go Below this line */ /* Custom Archives Functions Go Above this line */

לופט של החלומות: בית פרטי עם תועפות של סטייל

יש בריכה, מטבח ענקי, תקרות גבוהות עם בטון חשוף ושתי ספריות. בית פרטי בשרון עם אלמטים עיצוביים מפתיעים ופיסוליים שממש, אבל ממש, חייבים לראות. צפו בתמונות

מערכת וואלה! בית ועיצוב
19/11/21

הפרוייקט: בית פרטי בשרון
שטח: 250 מ”ר בנוי על מגרש של 500 מ”ר
דיירים: זוג + מתבגרת
אדריכלות: חקי זמיר
מפתחים: כוכב אלומיניום

זוג בשנות ה-50 לחייו, גם הוא וגם היא אנשי עסקים ויזמות במגוון תחומים עם רקע ואהבה לעיצוב
הבית, בנו את בית חלומותיהם עבורם ועבור בתם המתבגרת, וביקשו להתאימו גם לאירוח ילדיהם הבוגרים שכבר עזבו את הבית והקימו משפחות משלהם. כדי להביא את כל החלומות, הרצונות והצרכים שלהם למילוי מדוייק, שכרו את שירותיו של האדריכל חקי זמיר.

3308272-46

אדריכלות: חקי זמיר
עבודות אלומיניום ומפתחים: כוכב אלומיניום
צלם: ליאור טייטלר

אדריכלות: חקי זמיר
עבודות אלומיניום ומפתחים: כוכב אלומיניום
צלם: ליאור טייטלר

זהו בית חדש בן פחות משנה באזור השרון. גודל המגרש כ-500 מ”ר ועליו נבנו 250 מ”ר המתפרסים על פני שתי קומות ובנוסף ישנו גם מרתף של 200 מ”ר נוספים. תהליך הבנייה של הבית ארך כשנה. “מעבר להגדרת הצרכים הפונקציונליים שיתאימו למצב המיוחד של בני הזוג עם מגוון גילי הילדים, ומעבר לניתוח כיווני האור וזרימת התנועה בבית, היה לדיירים חלום סמוי לקבל בית ‘לופטי'”, מספר האדריכל חקי זמיר.

3308278-46

אדריכלות: חקי זמיר
עבודות אלומיניום ומפתחים: כוכב אלומיניום
צלם: ליאור טייטלר

3308279-46

אדריכלות: חקי זמיר
עבודות אלומיניום ומפתחים: כוכב אלומיניום
צלם: ליאור טייטלר

המשאלה באה לידי מימוש בבחירת החומרים, ששמה דגש על הרבה בטון חשוף, עץ וזכוכית, ובעיצוב החלל הכפול, והמשחק שהוא יוצר בין חללים גבוהים ציבוריים לבין חללים נמוכים יותר ואינטימיים יותר.

המשחק בין סוגי החללים יחד עם הפתיחות המקסימלית לאזורי חוץ מגוונים אף הם, שכוללים בריכה, גינה ופרגולה רחבת ידיים – שמלווים את החלל, מאפשר לדיירים שאוהבים לארח משפחה מורחבת וחברים, מגוון אופציות אירוח החל מאינטימיות מאד ועד רבות משתתפים. בנוסף החלל הכפול בסגנון לופט מייצר בקומה הראשונה חללי עבודה אינטימיים אך גם מאד פתוחים לחלל הציבורי.

3308272-46

אדריכלות: חקי זמיר
עבודות אלומיניום ומפתחים: כוכב אלומיניום
צלם: ליאור טייטלר

3308275-46

הכניסה עוברת דרך מדרגות מרווחות של דק במבוק וגינה קדמית, ומובילה למבואה עם תקרות גבוהות שמאפשרת למבקרים לשלוח מבט מסקרן לאורך כל הבית ועד סוף הגינה. מהמבואה הקדמית ועד לחלק האחורי של הבית נמתח קיר אטום שעליו פריטי נגרות הכוללים: ארון כניסה מרווח, ארונות טכניים מחופים תמונות אומנות, ספרייה המכילה מלבד ספרים גם אוספי כלי בית עתיקים, ולבסוף המטבח. הנגרות לכל אורכה בנויה מעץ כהה שנועד להכניס ממד יותר חם לחלל הלופטי. פריטי האומנות שמוצגים בספרייה נבחרו בקפידה על ידי בעלי הבית.מעל המטבח ופינת האוכל תקרת בטון חשוף נמוכה יחסית. המטבח עצמו תוכנן על ידי בעלת הבית, וגם הוא מתאפיין בצבעים כהים וחמים. חלקו האחורי של המטבח בנוי מארונות גבוהים ונמוכים ובחזיתו, הפונה לשולחן האוכל, ניצב אי גדול ומרווח שמעליו מרחפת יחידת ארון מתכתית שכוללת בתוכה בין היתר קולט אדים דקורטיבי ואפשרויות תליה של כלי בישול לצד צמחייה.

3308277-46
3308265-46

פינת האוכל ושולחן האוכל המרווח שנועד לארח משפחה מאד גדולה, גובלת בשתי פאות בוויטרינת אלומיניום מינימליסטית ואלגנטית (כוכב אלומיניום), שבה ניתן בלחיצת כפתור לווסת את רמות האור ואת החשיפה לחללי הגינה והבריכה. פינת האוכל ושולחן האוכל המרווח שנועד לארח משפחה מאד גדולה, גובלת בשתי פאות בוויטרינת אלומיניום מינימליסטית ואלגנטית (כוכב אלומיניום), שבה ניתן בלחיצת כפתור לווסת את רמות האור ואת החשיפה לחללי הגינה והבריכה. החלל המרכזי נמצא תחת תקרה בגובה כפול וגובל בכל אחד מארבעת צדדיו באלמנט עיצובי משמעותי אחר: הספריה, חלל המדרגות המפוסל, פינת האוכל וויטרינת האלומיניום השקופה הצופה אל חלל אירוח החוץ המחופה פרגולת מתכת ועץ ותחתיה שולחן אוכל ופינת ישיבה מרווחת המשקיפה על כל הבית והחוץ במבט אחד.

בקומת הקרקע נמצאת גם יחידת הורים מרווחת שהכניסה אליה דרך מבואת הכניסה של הבית. יחידת ההורים, שגם בה נוכח הבטון החשוף מחד, וריהוט רך מאידך, פונה בחלקה הפנימי לארון בגדים שמסתיר מאחוריו חללי רחצה מרווחים ובחלקה החיצוני לחלל החוץ ולבריכה, שמוקפת דק במבוק.

3308266-46
3308267-46

לקומה השנייה עולים באמצעות אלמנט מדרגות שקוף שמאפשר קשר עין תמידי עם חללי החוץ. גרם המדרגות והמעקות עשויים ממתכת שחורה. והמעקה המרכזי של חלל המדרגות הוא קיר בטון חשוף עם חור עגול במרכזו שמאפשר הצצה דו-כיוונית למהלך המדרגות גם למי שעולה במדרגות וגם למי שצופה בהן. בקומה העליונה נבנתה גלריית ספריה שמתכתבת עם השפה העיצובית של הספרייה בקומת הקרקע. הדבר הבולט ביותר בספרייה הוא פסל אמנותי שממוקם במרכזה בצורת עיגול עשוי קונסטרוקציית מתכת שבתוכה מושחלים מגוון של ספרים בגדלים וצבעים שונים. על התקרה תלוי גוף תאורה עגול ושקוף אותו ניתן לראות עוד מהרחוב לפני שנכנסים לבית, והוא נועד לשבור ולחדור את החלל הכפול, שכן אפשר לראותו מהחלל הציבורי והחלל למעלה.

3308276-46
3308273-46

עוד בקומה למעלה חללי עבודה אינטימיים אך כאמור פתוחים ומשקיפים לסלון בו זמנית גם לנוף החוץ, דרך המשך ויטרינת האלומיניום המינימליסטית. הגלריה מובילה לשלושה חדרי שינה ילדים ואירוח שנמצאים בשני אגפים נפרדים.

/* Custom Archives Functions Go Below this line */ /* Custom Archives Functions Go Above this line */

תגדילו לי: המשפחה התרחבה, מה עושים עם הבית?

בית במושב פסטורלי עבר שיפוץ יסודי ונוספה לו קומה שהכפילה את שטחו - כעת משפחה בת 6 נפשות יכולה לגור בו ברווחה וגם בסטייל. צפו בתמונות של השיפוץ הנהדר הזה

מערכת וואלה! בית ועיצוב
18/10/21

הפרוייקט: שיפוץ והרחבה לבית פרטי במושב
הדיירים: זוג + 4 ילדים
שטח: 280 מ”ר בנוי
פרופילים ומפתחים: כוכב אלומיניום.
עיצוב פנים: יעל גוטרייך אורון

כשהמשפחה מתרחבת נוצרת לעתים תחושה בבית שהוא “קטן עלינו”. לפעמים זה אומר שהגיע הזמן לחפש בית חדש, אבל במקרים אחרים – ובמיוחד כאשר מדובר בבית פרטי שניתן להרחיב – זוהי יריית הפתיחה למסע של שיפוץ והרחבה. כמו במקרה הזה: זהו בית ישן במושב פסטורלי במרכז בן 140 מ”ר ששופץ באופן יסודי – בנוסף לשיפוץ המקיף של הכניסה הקיימת נבנתה קומה נוספת חדשה בת 140 מ”ר נוספים. הבית שכבר לא תאם לצרכיהם של בני המשפחה, זוג + 4 ילדים, שהתרחבה בשנים האחרונות עם הצטרפותם של שלושה בנים צעירים אחרי בת בוגרת יותר, ביקשו להתאימו לצרכיהם העכשוויים.

3295167-46

עיצוב: איה & שני: שני דגן זילברמן ואיה אמוזג
עבודות אלומיניום ומפתחים: כוכב אלומיניום
(צילום: שירן כרמל)

עיצוב: איה & שני: שני דגן זילברמן ואיה אמוזג
עבודות אלומיניום ומפתחים: כוכב אלומיניום
(צילום: שירן כרמל)

הקומה הקיימת עברה תכנון מעמיק מחדש, שכלל חלוקה שונה לגמרי, כמו גם שינוי מיקום דלת הכניסה באופן שאיפשר להגדיר מחדש את כל החלל והפונקציות החדשות, בלי להתחייב לתכנון הקודם שהיה כבר לא רלוונטי. בעלי הבית ביקשו לתכנן בית פונקציונלי, שופע במקומות איחסון, שיאפשר סדר ושיהיה מרווח ונעים. בנוסף רצו שהמפתחים יהיו גדולים ויאפשרו כניסה של אור ואויר לחלל. למפתחים הנדיבים היה תפקיד חשוב נוסף והוא להכניס את החוץ פנימה כמה שרק ניתן.

3

עיצוב: איה & שני: שני דגן זילברמן ואיה אמוזג
עבודות אלומיניום ומפתחים: כוכב אלומיניום
(צילום: שירן כרמל)

4

עיצוב: איה & שני: שני דגן זילברמן ואיה אמוזג
עבודות אלומיניום ומפתחים: כוכב אלומיניום
(צילום: שירן כרמל)

בקומת הכניסה תוכנן מטבח גדול עם אחסנה מרובה, שטחי עבודה נדיבים ואי רחב המאפשר לבני הבית לשבת לאכול ארוחות יומיומיות. בתכנון המטבח ביקשו בעלי הבית לייצר מראה אלגנטי ונקי שבא לידי ביטוי בחזיתות חלקות, ידיות אינטגרליות, צבע כהה שיוצר דרמה וקונטרסט בחלל ושילוב של עץ אלון התורם לחימום. מצד שני, בעלת הבית שמבשלת ואופה תכופות ביקשה מטבח פונקציונלי, עם תכנון אחסנה מאד ספציפי התואם לצרכים המדויקים שלה עבור מכשירים מסוימים, כלים רבים וכו’.

5
6

עוד בקומה זו ממקום הסלון שמשקיף לגינה דרך ויטרינה גדולה שמטשטשת בין הפנים לחוץ. הפרופיל שנבחר עבור מפתחי הסלון הוא אלומיניום בעל מסגרת דקיקה נקיה ומודרנית שממסגרת את החלל באלגנטיות המתבקשת ומאפשרת לחוץ להתפרץ פנימה במלוא הדרו. הממ”ד הקיים בקומת הכניסה נותר בעינו ומשמש כחדר עבודה לבני הזוג.

7
8

בשל הרצון להימנע ממסדרונות מיותרים ולהשאיר את החלל הציבורי פתוח כמה שניתן תוכננה מחיצה אוורירית העשויה מסרגלי עץ שמשמשת גב לספת הסלון ומסתירה את הדלת לחדר ההורים. חדר ההורים תוכנן כסוויטת מלון מפנקת במיוחד אשר משרה אווירה של רוגע ושלווה. ארון גדול (שוב: שפע של מקום אחסון) מפריד עם דלת סתרים לחלל פנימי אשר בו ארון נוסף וכניסה לחדר רחצה חלומי. החומריות שנבחרה לחדר כמו גם הצבעוניות הרכה ממשיכים את הקו העיצובי של הבית ומייצרים חלל הרמוני ומזמין שכיף לסיים בו יום עבודה עמוס. מחדר ההורים תוכננה יציאה נפרדת לגינה הישר לג’קוזי חם הממתין לבני הזוג בסופו של כל יום עמוס.

9
10

בקומה החדשה תוכננה פינת משפחה גדולה בה רובצים בני הבית יחד. פינת המשפחה ממוקמת ליד גרם המדרגות ומשקיפה על ויטרינה מרשימה ביותר בגובה שתי הקומות שמכניסה אור גדול לחלל ומאפשרת תחושת מרחב גדול ונוף. עוד בקומה זו תוכננו 3 חדרי ילדים גדולים, שגם בהם יש התייחסות לאחסון, ומרפסת שמש גדולה. לחדר של הנערה הבוגרת תוכנן חדר רחצה צמוד ואילו לבנים הצעירים יותר תוכנן חדר רחצה משותף, עוד בקומה זו תוכנן חדר כביסה מלא גם הוא כולל נגרות לטובת מקומות אחסון נוספים.

11
12

נראה ששום פינה לא הוזנחה בבית ולכל פינה הוקדשה מחשבה רבה עד הפרטים הקטנים ביותר. החומריות של הבית נבחרה בקפידה רבה תוך רצון לייצר חלל הרמוני, נעים וכזה שיעמוד במבחן הזמן גם בעוד שנים רבות. כל הנגרות בבית תוכננה והותאמה לחלל באופן שישלים את העיצוב מחד וישרת את כל צרכי בעלי הבית מאידך. גם ברמת התשתיות בעלי הבית לא התפשרו על דבר: מחימום תת רצפתי, חשמל חכם ובריכה חדשה שתוכננה בחצר ומספקת נוף מהמם לכל העולים והיורדים בגרם המדרגות הממוקם לצד ויטרינה ענקית ומרשימה ביותר בת שתי קומות.

13
14
/* Custom Archives Functions Go Below this line */ /* Custom Archives Functions Go Above this line */

4 קומות עם סוויטות: הבית הצר והגבוה ששופץ בצורה מפתיעה

מה שלא מאפשר הרוחב - מאפשר הגובה • בית משפחה נבנה מחדש על מגרש צר במיוחד, וכלל אלמנטים מהדירה הישנה - כמו מאוורר תקרה ישן - לצד חידושים עדכניים כגון מערכת סאונד שהוטמעה בחדר הרחצה • צפו בתמונות היפהפיות אחרי השיפוץ

ישראל היום
לייף סטייל / עיצוב
אורי סלע
, עודכן 

בית תל אביבי, שבו התגוררה בעלת הדירה בילדותה, עבר שיפוץ תוך הקפדה על שימור זיכרונות ששובצו בו באופנים שונים, כשהדרישה המרכזית הייתה לבית מרווח וחמים עם מאפיינים אורבניים ומודרניים.

הבית שנהרס ונבנה מחדש היה על שטח של 60 מ”ר בלבד במגרש צר. כדי למקסם את שטח המגרש, תוכנן בית חדש עם ארבע קומות. בקומת הקרקע סלון ומטבח, בקומה הראשונה סוויטת ההורים וסוויטת השינה של הבת המתבגרת, ובקומה העליונה חדרי הבנים, פינת משפחה ופינת כושר. בנוסף לאלה תוכננה גם קומת מרתף עם כניסה נפרדת

הנכס: בית בן ארבע קומות למשפחה בת חמש נפשות

הדיירים: בני זוג, שחקנים ומוזיקאים, ושלושת ילדיהם

מיקום גאוגרפי: תל אביב

שטח: 243 מ”ר

סגנון: אורבני

עיצוב ותכנון: פזית שביט

צילומים: אלעד גונן, באדיבות כוכב אלומיניום

מגרש צר וארוך דרש בנייה לגובה,

שילוב ישן וחדש

המשפחה ביקשה לשמור על חלון עץ שאהבו ועל דלת הכניסה, שלא התאימה עוד כדלת ראשית, מאחר שהייתה נמוכה מדי ונעשתה בטכנולוגיה מיושנת. היא שופצה והפכה לדלת כניסה ייחודית לסוויטת ההורים. החלון האהוב מהמבנה המקורי שופץ אף הוא ושולב בגרם המדרגות בבית. בחדר השינה הושארו תקרות חשופות, ואפילו המאוורר הוא שריד מהבית הקודם – מאוורר תקרה ישן של סטאר ששופץ ומהווה פריט רטרו דקורטיבי

פזית שביט 9

הדלת שופצה, והפכה לדלת כניסה ייחודית לסוויטת ההורים,

פזית שביט 8

מאוורר ישן של סטאר ששופץ מהווה פריט רטרו דקורטיבי,

מוזיקה – אלמנט ליבה עבור בעלי הבית

לבעלי הבית יש זיקה חזקה למוזיקה. הושקעו משאבים במערכות שמע כבר בשלב הבנייה, כשאת הפרויקט ליווה איש סאונד שהטמיע רמקולים בחדר הרחצה, בתקרת חדר השינה וגם בסלון, זאת לצד חלל ייעודי שתוכנן עבור שירה ונגינה.

פזית שביט 4

את הפרויקט ליווה איש סאונד שהטמיע רמקולים בחדר הרחצה,

פזית שביט 5

חלונות בעלי מוטיב מקושת, בהשראת דלת הכניסה המקורית,

שילובים אקלקטיים

בעלת הבית ביקשה לשלב חלונות בעלי מוטיב מקושת בהשראת דלת הכניסה המקורית. החלונות תוכננו עם מערכת פרופילציה דקה במיוחד, שאפשרה משחק צורני ויצירת קשת מדויקת. הקשת מתחברת באופן טבעי עם סגנון גותי וסגנון ים תיכוני. השילוב שלה עם מערך חלונות בקווים ישרים יצר שילוב אקלקטי, שהמכנה המשותף לו היה פרופילי האלומיניום.

פזית שביט 6

גווני הכחול והטורקיז דומיננטיים,

פזית שביט 7

במרכזה של הקומה הראשונה חלל פתוח שבו מוקמה פינת עבודה,

כחול וטורקיז כהשראה

שביט מספרת שבתחילת הפרויקט היא מבקשת מהלקוחות שלה לשלוח לה תמונות השראה שהם אוהבים. אלו יכולות להיות תמונות של זוג נעליים, אופנוע, חזית בניין או כל פריט אחר שהם מתחברים אליו. בתמונות שקיבלה מבעלי הבית בפרויקט הנוכחי, גווני הכחול והטורקיז היו דומיננטיים מאוד וסייעו למעצבת ביצירת כיוון מדויק יותר. יחסם לצבעוניות הוביל לפרשנות ייחודית שהעניקה המעצבת למשפחה הצעירה, המוכשרת והתזזיתית, שנעה ממקום למקום על קורקינטים.

פזית שביט 9

יחידת ההורים, כוללת חדר שינה, חדר ארונות, חדר רחצה, ומרפסת קטנה,

פזית שביט 8

המיטה הזוגית נעשתה בעבודת מסגר אמן, במסגרת ברזל עם גב מיטה מרושת,

מוכנים לסיור בבית?

בין קומת הקרקע לקומות העליונות מפרידה קורת פלדה, שעוטפת את המבנה. גרם מדרגות פלדה מוקם מול דלת הכניסה לבית, ומחלק את אגפי הבית באופן שאינו מעמיס על החלל. מימין המטבח ופינת האוכל, ומשמאל חלל המגורים ויציאה אל חצר רחבת ידיים. המטבח נבנה כקווים מקבילים של ארונות ואי בגווני גרפיט, משטחי העבודה חופו בגרניט עם נגיעה של גוון חלודה. באי הותקנו כיריים וסביבן מקומות ישיבה. שולחן אוכל ארוך עם כיסאות לבנים ניצב במקביל לאי, ומאפשר לבני הבית ואורחיהם לסעוד סביבו. חלל המגורים משדר חמימות משפחתית. הוא כולל ספה ארוכה בגוון חרדל, לצידה שתי כורסאות שחורות וכורסה חומה נוספת. הטלוויזיה הותקנה על עמוד מסתובב ולצידה שידת ברזל שמכילה את מערכות הבידור והסאונד.

פזית שביט 10

חלל הרחצה בחדר המאסטר,

11

וילונות הפשתן מכניסים קלילות ואוורור לחלל,

12

פרקט פישבון בשירותים,

14

מחיצה עשויה מזכוכית גלית מפרידה בין חלל השינה לחדר הארונות וחדר הרחצה,

גרם מדרגות עשוי מתכת מכניס נימה מאווררת לחלל. דלת האלומיניום מתכתבת עם פרופילי האלומיניום שבחלונות,

/* Custom Archives Functions Go Below this line */ /* Custom Archives Functions Go Above this line */