רות חובב

הבית היווני בעין כרם

שילוב סגנונות, עבודות שימור ושזירת אופיים של בעלי הבית, יצרו בית ירושלמי בעל ניחוח יווני, שפונה אל מרחבים של טבע פראי

תכנון: אדר' רות חובב
מיקום גאוגרפי: עין כרם- ירושלים
מ"ר בנוי + מ"ר שטחי חוץ: כ- 230 מ"ר
צילום: שי אפשטיין

סגנון עיצובי: יווני אורתודוכסי שמותאם לאקלקטיות ולסגנון הירושלמי הקיים – במקור, נבנה הבית לפני כ-100 שנה כבית בסגנון יווני אורתודוכסי. מבואת הכניסה הינה חלל הפטיו שתוכנן במקור, כחצר פנימית. בתכנון העכשווי קורה הפטיו בסקיי לייט חשמלי, נפתח, שמחדיר אור טבעי ואוויר ירושלמי. החלל הציבורי שכולל את חדר המגורים, המטבח ופינת האוכל, פונה לנוף עמק התימנים ולסכר,
וניתן לצאת ממנו לשתי מרפסות קטנות הצופות אל הנוף. הסגנון נשמר על פי כל האלמנטים לשימור והוא מותאם לאקלקטיות ולסגנון הירושלמי הקיים.

מילה על בעלי הבית: הבית בעין כרם תוכנן עבור משפחה עם 3 ילדים בוגרים, שאינם מתגוררים באופן קבוע בבית.
הדרישה היתה לתכנן בית פתוח תוך כדי ניצול הנוף ושמירה על האלמנטים התקופתיים.
מדובר בבית שמארח לעיתים קרובות, הן ילדים שמגיעים לסופי שבוע והן אורחים ואף אירועים תרבותיים למיניהם.
לאור העובדה כי תכננתי גם את הבית הקודם של המשפחה, פרוגרמת התכנון לבית זה היתה ברורה

וידעתי להתאים את דרישותיהם לחלל זה.

בחירת מערכת האלומיניום: מערכת האלומיניום שנבחרה הותאמה, הן בצורתה והן ביעילותה למקום.
מכיוון שהפתחים הקיימים התגלו כמורכבים מעצם הצורה הגאומטרית, ומורכבים גם ביחס לקירות האבן, מצאתי לנכון לשלב את הפרופילים של כוכב, ששמרו על המראה השכונתי האותנטי – פרופיל

דק שהשלים את צורות הפתחים המקוריים, והתקרב למראה הפרופיל המתכתי המקורי הקיים בשכונה. בנוסף היה חשוב בפרוייקט זה לשמור על פרופיל שיענה לבידוד התרמי. ואכן, התוצאה הוכיחה את עצמה.

משהו אחד (או שניים) שחשוב לך במיוחד שישימו אליו לב בבית: יחידות החדרים תוכננו עם מקלחות צמודות לנוחיות האורחים.
יחידת המאסטר תוכננה בקומה העליונה, עם מעלית, ומהקומה הזאת ניתן לצאת למרפסת הגג הצופה אל כל חלקי השכונה ולעמק התימנים.
נתבקשתי לשלב חפצי אומנות שנאספו מארצות שונות – פסלים, תמונות ורהיטים מיוחדים.
הפסלים שולבו בנישות שתוכננו על בסיס הפתחים המקוריים והריהוט המיוחד שולב גם הוא בהתאמה לאותם פתחים.

/* Custom Archives Functions Go Below this line */ /* Custom Archives Functions Go Above this line */

מרחב אישי וטבע בבית חלומי

מרחב אישי, וטבע שהוא חלק מחוויית החיים

בית ייחודי שמשלב עיצוב במיטבו, פונקציונאלית וחשיבה מקורית שמביאה לידי ביטוי את טעמם וצרכיהם של בעלי הבית
IMG_0091

תכנון: כפיר וקס
עיצוב פנים: מרב זהר
מיקום גאוגרפי: קיבוץ שער הגולן
מ"ר בנוי + מ"ר שטחי חוץ: 175 מ"ר בקומת הקרקע , 40 מ"ר בקומה א'
צילום: איתי בנית

IMG_0099

הסגנון העיצובי: בין כפרי- למודרני,'ניו יורקי', ובעיקר הסגנון האישי של הלקוחות

מילה על בעלי הבית: אנשים מיוחדים שמחוברים מאד לעצמם, לטעמם הייחודי, לדיוק של הפרטים, שמצליחים לשלב את צרכי המשפחה הכוללים גם את המרחב האישי לכל אחד, וגם מרחב ציבורי של כל המשפחה יחדיו, שילוב של הטבע הקרוב כחלק מחוויית החיים שלהם.

IMG_0156
IMG_0905

בחירת מערכת האלומיניום: ניו יורק מבית כוכב אלומיניום.

מדוע נבחרה דווקא מערכת האלומיניום הזאת: בגלל חוזקה, יופיה, טיפול בעניין האקוסטי והתרמי, יכולתה להראות כמו ברזל ואמינותה.

IMG_0692
IMG_0503

משהו אחד (או שניים) שחשוב לך במיוחד שישימו אליו לב בבית: ההרמוניה הייחודית בין החללים, במעט פרטים, אבל פרטים מדויקים ביצירה כחול לבן.

IMG_0473
IMG_0009
/* Custom Archives Functions Go Below this line */ /* Custom Archives Functions Go Above this line */

דולפי לוי

קיבוץ זה לא רק מקום

האינטרפטציה העכשווית שערכו ב- 'לוי חמיצר' לבית הקיבוצי המסורתי

מיקום גאוגרפי: קיבוץ מרכז הארץ

הסגנון העיצובי: עכשווי

צילום: עמית גירון

בחירת מערכת האלומיניום: VERONA מבית כוכב  

מדוע נבחרה דווקא מערכת האלומיניום הזאת: זאת מערכת שמאפשרת שימוש בפרופילציה דקה ומינימליסטית, וזה איפשר לנו לשמור על הניקיון העיצובי.

מילה על בעלי הבית: משפחה צעירה עם ילדים. האישה היא בת הקיבוץ. הבית לא נבנה בהרחבה אלא בגבולות הקיבוץ המקורי, מול השדות. לחזון האדריכלי הצטרפה הבקשה של בני הזוג, לתת את מיטב תשומת הלב לסביבה ולטבע המשתנה. כל הקשר של הבית מול חוץ, של טבע ושדות חקלאיים שמשתנים על בסיס עונתי, קיבל התייחסות וזה כלל גם את  היחס לאופן העמדת הבית.

משהו אחד (או שניים) שחשוב לך במיוחד שישימו אליו לב בבית: ניסינו להתבסס על העקרון המנחה של בית טיפוסי מהקיבוץ של פעם ולתת לו אינטרפטציה עכשווית.

קיבוץ זה לא רק מקום

האינטרפטציה העכשווית שערכו ב- 'לוי חמיצר' לבית הקיבוצי המסורתי

מיקום גאוגרפי: קיבוץ מרכז הארץ

הסגנון העיצובי: עכשווי

צילום: עמית גירון

בחירת מערכת האלומיניום: VERONA מבית כוכב  

מדוע נבחרה דווקא מערכת האלומיניום הזאת: זאת מערכת שמאפשרת שימוש בפרופילציה דקה ומינימליסטית, וזה איפשר לנו לשמור על הניקיון העיצובי.

מילה על בעלי הבית: משפחה צעירה עם ילדים. האישה היא בת הקיבוץ. הבית לא נבנה בהרחבה אלא בגבולות הקיבוץ המקורי, מול השדות. לחזון האדריכלי הצטרפה הבקשה של בני הזוג, לתת את מיטב תשומת הלב לסביבה ולטבע המשתנה. כל הקשר של הבית מול חוץ, של טבע ושדות חקלאיים שמשתנים על בסיס עונתי, קיבל התייחסות וזה כלל גם את  היחס לאופן העמדת הבית.

משהו אחד (או שניים) שחשוב לך במיוחד שישימו אליו לב בבית: ניסינו להתבסס על העקרון המנחה של בית טיפוסי מהקיבוץ של פעם ולתת לו אינטרפטציה עכשווית.

/* Custom Archives Functions Go Below this line */ /* Custom Archives Functions Go Above this line */

לימור שחורי

הבית שמעניק לדייריו תחושת חופש תמידית

אחרי שעבר שיפוץ מאסיבי מהיסודות, וכלל הרחבות, יצרה האדריכלית לימור שחורי עבור לקוחותיה בית שטוף אור שכולל יחידות נפרדות בדומה לסוויטות מלונאיות
DSCF5042

תכנון: לימור שחורי
מיקום גאוגרפי: שכונת פולג, נתניה
מ"ר בנוי + מ"ר שטחי חוץ: 250 מ"ר בנוי על מגרש של חצי דונם.
צילום: גלעד רדט

כוכב

סגנון עיצובי: מודרני קלאסי

DSC_0908
DSC_0895

בחירת מערכת האלומיניום: המערכת שנבחרה לבית הזה היא מערכת הבלגי של 'כוכב'.

מדוע נבחרה דווקא מערכת האלומיניום הזאת: רצינו את המראה הדק של הבלגי מהברזל, אך חששנו מהשימוש בו בשל הקרבה לים והרוחות באזור. הבלגי של 'כוכב' סיפק לנו את הדרישה מבחינת האטימות, וכן מבחינת הניראות. פרופיל הבלגי אלומניום של כוכב הוא הדק ביותר מסוגו בארץ, והתכתב בצורה מושלמת עם הסגנון העיצובי המודרני קלאסי של הבית.

 

מילה על בעלי הבית: דיירי הבית מונים 6 נפשות – 4 ילדים בתווך גילאים: 8- 21, וזוג הורים. הדרישות העיקריות שלהם היו יצירת יחידות נפרדות לכל אחד מהילדים, וכמובן להורים, וחיבור בין החוץ לפנים על ידי תכנון פתחים מקסימליים להחדרת אור יום, וליצירת תחושה של חיים בחופשה תמידית.

DSC_0631
DSC_0917

משהו אחד (או שניים) שחשוב לך במיוחד שישימו אליו לב בבית: ההקפדה על פרטי העיצוב, והתחושה שהבית מעביר: תחושה של חופשה תמידית.  

/* Custom Archives Functions Go Below this line */ /* Custom Archives Functions Go Above this line */

איל לואי

הגינה: אורחת קבע בסלון

הבית ברמות השבים שתכנן האדריכל אייל לואי מאופיין בפתחים רחבים שמאפשרים לגינה ולשטחי החוץ להיות חלק בלתי נפרד מחלל המגורים
111

תכנון: אייל לואי
מיקום גאוגרפי: רמות השבים
מ"ר בנוי + מ"ר שטחי חוץ: 210 מ"ר שטח בנוי על מגרש של 750 מ"ר.

HAD_10

סגנון עיצובי: מודרני. מינימליסטי. גיוון מועט בחומרי הגמר.
צילום: שי אפשטיין

מילה על בעלי הבית: הדרישות הבסיסיות של בעלת הבית היו חלל נקי, נטול אלמנטים מיותרים. אותו סגנון עיצובי מאפיין את כל חללי הבית והוא מודגש בנוסף, על ידי חומרי גמר בסיסיים וטבעיים.

HAD_15

בחירת מערכת האלומיניום: VERONA של כוכב.

2222

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

מדוע נבחרה דווקא מערכת האלומיניום הזאת: ה- VERONA נבחרה בזכות שתי סיבות:

זוהי מערכת שנותנת מענה למפתחים גדולים, ללא צורך בחלוקות משנה, והסיבה השניה היא הפרופיל העדין יחסית למשקל הרב של הויטרינה. 

 

משהו אחד (או שניים) שחשוב לך במיוחד שישימו אליו לב בבית: הדגשים העיקריים שלי בתכנון הבית היו הכנסת הגינה אל תוך חלל הבית, דבר שיצר קשר חזק בין חוץ לפנים, ובנוסף דגש על  יצירת חלל פרקטי ומרווח.

/* Custom Archives Functions Go Below this line */ /* Custom Archives Functions Go Above this line */