ואצאפ

אדריכל: חקי זמיר, צילום: ליאור טייטלר

כך תעצבו בתים יפים

משחקי גבהים, בניית פלטת צבעים ויחס בין קירות לחלונות. החוקים שאתם חייבים לדעת כדי ליצור בתים יפים

יופי הוא בעיני המתבונן, אך מעבר לכך, יש לו חוקיות משלו. לא נכנס בכתבה הזאת לכל חוקי היופי והאסתטיקה, אבל כן חשוב להבין שיצירת הרמוניה בעיצוב היא חלק יסודי ביצירת בתים יפים. גם להרמוניה קיים סט חוקים שלא נפרט את כולו עכשיו, אלא ניגע באחד היסודות החשובים של ההרמוניה, בכל הקשור ל בתים יפים ובכלל – המינונים. מינונים יוצרים איזון ואיזון משפיע על הרמה ההרמונית של הפריט או של הבית. בתים יפים הם לא בהכרח בתים חדשים. ניתן לעצב בתים יפים וישנים, אם רק נדע לרענן ולחדש אותם לפי החוקים. אין ספק שכשמדובר ב בתים יפים וחדשים, האימפקט גדול בהרבה ומשמעותי.

בתים יפים - חלונות רחבי ידיים, אדריכל: רון שנקין, צילום: עמית גושר

 

יחס מדויק בין קירות לחלונות שקופים ליצירת בתים יפים

חלונות רחבי ידיים מכניסים מידה רבה של אור לחלל, ואור מתחבר עם בתים יפים. אנחנו אוהבים לראות חללים גדולים, מוארים ומאווררים. תפיסתית, חללים כאלו, מתורגמים אצלנו כבתים יפים. כשהמינון בין קירות בלוקים ובין חלונות, מדויק, נוצרת הרמוניה. המינון לא אמור להיות שווה, ההיפך הוא הנכון- אם אתם מתכננים בי אקווריום שקוף, אתם הולכים ליהנות במקסימום, אבל גם אז, מומלץ למקם כמה מקטעי קירות, שיתפקדו קצת כמו קורט מלח בעוגה. הם יעצימו את מראה החלונות השקופים ויתרמו למראה הכללי המתקבל.

בתים יפים - חלונות רחבי ידיים מכניסים מידה רבה של אור לחלל, נוימן חיינר אדריכלים

 

בתים יפים - מקטעי קירות, יתפקדו כמו קורט מלח בעוגה, אדריכל: חקי זמיר, צילום: ליאור טייטלר

 

בתים יפים הם בתים עם פלטת גוונים מוגדרת

60-30-10 היא חלוקה של מינוי הצבע בבית. בתים יפים הם בתים בהם נתנה תשומת לב לבניית הפלטה הצבעונית. זה לא בהכרח שהפלטה הצבעונית הזאת תתאים לכם באופן אישי, אבל גם אז אתם עדיין תתרגמו בתים עם צבעוניות שכזאת כבתים יפים, וזאת בשל ההרמוניה הצבעונית שתעלה מהם. כשבונים פלטת גוונים הרמונית, בוחרים בגוון המרכזי שיכסה 60% מהחלל, גוון ביניים שיכסה 30% מהחלל וגוון מחזק שיכסה 10% מהחלל, באמעצות כתמי צבע או האלומיניום שתבחרו לפרופילי החלונות שלכם. וגם ההקשרים חשובים – אם למשל פרופיל האלומיניום בגוון חלודה, אפשר למקם בקצה אחר של החלל, אגרטל בגוון דומה, כלי אוכל על משטח המטבח, גב מיטה או כל פריט אחר שמתכתב עם גוון הפרופיל. יצירת ההקשרים מדייקת עוד ומדגישה את הקו ההרמוני שמזוהה עם בתים יפים. אם תתחילו לשים לב תראו שמה שתגדרו כבתים יפים, יהיו ברוב המקרים בתים שבהם קיימת חלוקה כזאת או קרובה אליה, של צבעים.

בתים יפים - יצירת הקשרים צבעוניים בחדר השינה, פרויקט המעצבות, צילום: עודד סמדר

 

בתים יפים - יצירת הקשרים צבעוניים במטבח, פרויקט המעצבות, צילום: עודד סמדר

 

משחקי גבהים יתרמו ביצירת בתים יפים

אין לכם מושג כמה חשובים משחקי הגבהים. כדאי לקחת את זה כנקודה להתייחסות, שתלווה אתכם בכל בחירה.

רוכשים עציצים? חשבו על משחקי הגבהים ובחרו בעציץ גבוה ושניים נמוכים.

מתחשק לכם לאבזר את חלל המגורים בנרות דקורטיבים? בחרו נרות במגוון גבהים.

מתכננים לשלב גוף תאורה תלוי בסלון? במידה והוא משלב כבלים שונים ואלמנטים תלויים, דאגו לוודא שהתליה היא בגבהים משתנים.

משחקי הגבהים חשובים ליצירת עומק הרמוני וגם הסימטריה. א- סימטריה מחדדת קו מתוחכם ומאתגר יותר לעין, ולכן חשוב לשלב בין הסימטרי לא- סימטרי- אם על שולחן העבודה שלכם מוצבים שני גופי תאורה שולחניים, זהים וסימטרים, נסו להפר את האיזון, בעדינות, עם מקבץ נרות, לדוגמה. משחקים של סימטריה וגבהים הם משחקים הכרחיים ביצירת בתים יפים.

 

בתים יפים - משחקים של סימטריה וגבהים, אדריכלית: שרון ויזר, צילום: עודד סמדר